Monday, March 8, 2010

A good-bye is never painful unless you're never going to say hello again.






Where is the "good" in goodbye?
----------------------------------

Sempena hari terakhir Akim di office ni, semua rakan-rakan dia tersangatlah sedih. Termasuk lah aku yang boleh dikatakan duepulohempatjam dengan dia dekat office ni. Sampaikan ada la budak-budak junior ingatkan kami ni couple =.='. Haih adik-adik ni, suka buat cerita hangat yang tidak benar.
Well, I don't wanna talk about this cause it makes me sad. So let's change topic. Yesterday, I went to Anne's house. No no no, there's no photoshoot yesterday ;P I drove to her house just untuk berenang-renang di kolam renang rumahnya. Ye, memang gedik. Dekat rumah sendiri ada swimmingpool, gedik nak pergi mandi dekat pool rumah orang lain. Haha. Ape aku kesah ;P So semalam, pukul 2+ kitorang dah berendam di dalam kolam renang itu. Agak ramai jugak lah orang. Lelaki-lelaki arab yang meletop pun ramai jugee. Sambil menyelam, sambil mengeyit mata. Haha taklah, kitorang cuci mata je. Ada tu, pehh 6pax weh. And ada tu, bebulu dada =.='' Ahah. Lawak. Anne dengan aku terkaku jap dalam pool tu. Haih. Lepastu kitorang la yang paling lama swim tau? Sampai pukul 5 baru lah naik atas balik. Tu pun sebab Riq call suruh naik sebab nak amek mummy dia dekat Airport. Kalau tak? Tohh sampai matahari terbenam la kot baru kitorang naik.


Pukul 6+ aku cabut balik. Then kakak aku suruh aku beli makanan. Perut aku da la lapar. Sempat la jugak makan maggi cup dekat rumah Anne lepas mandi tu. Beb, lapar kot. Sehari tak makan. Lepas tu swim plakk kan, memang takk lah perut aku yang buncit ni dapat bertahan. Sambil menunggu makanan kakak aku untuk dimasak, tibe-tibe hujan lebat =.='' Da la payung takde. Lepastu aku park kete agak jauh jugakk la dari kedai makan tu sebab parking takde. Shiau. Terpaksa la aku berlari-lari anak bajet comel sambil pegang bungkusan makanan aku tu. Hish. Naik kete, aku bawak slow-slow. Bukan sebab hujan. Tapi sebab nak dengar lagu ^^. Haha. Sampai je rumah, kucing-kucing aku da menunggu. Aku baring je kat sofa tu, terus Dotty naik atas aku nak bareng atas perut ku yang enak dibuat bantal. Haha, Dotty tu jantan. Memang sah ah miang dengan aku an :PP


Aku terus amek pillow aku after aku nampak petir/kilat and dengar bunyi guruh. Sememangnya aku sangat takut dengan SEMUA ini. Aku akan jadi seperti budak kecik yang ketakutan sebab ada kakak muka garang tengah tengok aku. Phew, seriously beb. Aku akan automaticly buat aksi-aksi yang menunjukkan yang aku ni takut dengan kilat, walau dimana jua aku berada. Macam haritu, aku tengah jalan nak ke kereta dengan kawan aku, tibe-tibe aku nampak petir. Terus aku angkat sebelah kaki sambil tangan aku tengah cover muka aku. Boleh tak? Dah tu, tepi aku, banyak kereta-kereta tengah lalu. Haha. Padahal time tu hujan dah benti T__T. Sebab tu aku berani je jalan buat muka dek. Tapi ternyata aku salah. Sobs. Then masuk kereta, tengah makan aiskrim dengan Nisa, tibe-tibe sekali lagi petir muncul. Haaaa amek kau, aku terus tutup muka dekat kerusi kereta tu. Nisa dah buat muka pelik dia la kan. Haha. Serious beb, kalau aku tengah tido malam-malam, lepastu terdengar bunyi guruh, terus tak boleh tdo =.=''



Lepas dah buat aksi-aksi tu, ayah aku bukak tv. Macho la tu kononnya kan anak dia tengah takut, dia boleh plak buat muka cool bukak tv. Tapi tak boleh tengok. HAHA. Sebab astro bengong. Kalau hujan je, signal tak dapat. Hish. Nak tengok Real Madrid lawan pun tak boleh. Benci. Lepas dah pasrah dengan tv tu, aku masuk ke dalam bilik, dengar lagu. Nak tido, awal lagi la plak. Masa tu baru je pukul 8pm. Nak tengok berita? Oh itu bukan aku namanya. Hee hee hee. Nak lepak, tapi kawan-kawan semuanya busy. Hm. Last-last aku lepak dalam bilik baca buku pasal NABI. Haha, betul beb. Tak tipu. Aku baca tauuuuuuu! ( Buat muka berlagak sambil minum air milo 20sen ).


Pastu bila dah rasa lama sangat baca buku, aku pun terus la mula berangan. Aku ni tak suka membaca sangat. Ye ye, membaca budaya kita. Tak kesah lah, aku prefer menulis/typing. Hi hi hi. Then Mieya msg aku, mintak tolong aku. Pastu dah settle semuanya, tengok jam, pukul 3am. Gulp*. Have to sleep since esok tu kerja. Sejak kebelakangan ni, aku asek dapat lelap pukul 3 lebihhh je. Hish, tah kenapa. Lepastu, disebabkan tidur lambat lah, aku dapat mimpi-mimpi yang ANEH ni -.-' Aku basuh kaki ye, tolong sikit. Haha. Ape kene la emosi aku sejak kebelakangan ni. Kena banyak makan coklat kot. Okay, takde kene mengena. Hm ape tah aku merepek ni. Haih.





Hm. Nak main layang-layang lah. Siapa nak teman aku main layang-layang? Lepas tu aku nak layang-layang aku wane-wani. Konon-kononnya tengah melayan perasaan bahagia sambil main layang-layang la kan. Chet. And aku teringin sangat nak pergi Zoo T__T. Boleh tak siape-siape bawak aku pergi Zoo? Tak kesahla. Surprise lah aku. Kate je nak pergi dinner, lepastu aku dah pakai dress lawa-lawa, and then end up pergi Zoo, aku tak marah. Happy ada la, sambil berlari-lari dalam Zoo dengan Dress labuh aku tu. Hey, siapa cakap Zoo dekat w.maju ni takde night Zoo? Haha. Lepas tu, aku teringin nak pergi mandi laut. Uhuk. Jeles dengan orang-orang yang tinggal berdekatan dengan laut yang kononnya ala-ala kolam renang untuk ku. ( maknanya sangat dekat lah laut tu dengan rumah korang. Macam dekatnya swimmingpool kat rumah aku tu dengan balkoni umah aku ). Hish. Benci. Balik karang nak masuk bilik terus and berzikir. Hmph.



*Kebelakangan ni aku banyak mengeluh. Ish aku tahu mengeluh tu tak elok. Tapi aku pun tak pasti kenapa aku perlu berperasaan sebegini =.='. Adakah aku menopause? Tidak mungkin. Aku masih mudaaa. Tolong-tolong T__T.


12 Heart(s) Screaming.:

NadNod said...

lama betul berendam dlm pool ;D haha, pergi je pd tp kt pd air die x berape bersih la plak ;p

psychopath said...

menopause kot.

amieyumie said...

aha -
maen layang2, g zoo and mandi laut -
semua tuh plan aku ngan member2 yg xmenjadi dis sem-
next sem la kot-
mau join?? men lyg2 kat pd, pastu mandi laut pastu g zoo melaka! yeehaaaa

Mieya said...

Ieeko ieeko, thanks sebab tolong mieya. Siap ada nama mieya dalam entry ni lagi. Kan dah terharu. Hihi.

Hey hey, mieya nak teman ieeko main layang-layang, lepastu pergi zoo lepastu mandi laut. Ambik mieya lepastu kita pergi sama -sama ey. Mieya pun dah boring dah jadi penganggur terhormat kat rumah ni. HAHA. :P

Ieeko. said...

Nadnod, Haha.
Pd da selalu sangat. Bosan dah pergi sana. Teringin nak pergi pulau perhentian semua tu :DDD
Aish.

Ieeko. said...

Psychopath;

Yela, aku pun rasa aku ni menopause tercepat.
Hish.

Ieeko. said...

Amieyumie;

Pehhhhhh bestnyaaaaaaaa!!
Haha. Teringin plak nak pergi kan. Have fun. Sobs-sobs T__T.


*Sedih sebab asek kena kerja jeeee.

Ieeko. said...

Mieya;

No problem :)
Haha terharu ke?
Awwww ;))


Hah okay. Cepat la Mieya.
Ieeko amek sekarang jugaaakkk! :P
Haha.

Tak sabar niiiiiii nak mandi lautttttt ^^

Syida Shukor said...

hehe , dari hari tu nak mandi laut :D

Ieeko. said...

Haha, memang. Teringin sangat >.<~

Mieya said...

Mana ieeko niiiiii. Dari tadi tunggu tak sampai² pun. HAHA :P

Ieeko. said...

Ahaha, okay japjap ;P

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space