Saturday, March 6, 2010

How would you know if you are the one for him/her?




Jiwa kacau jiwa kacau jiwa kacau.
Grrhh!


--------------------------------



Ehm. Benci lah topic ni. Hua hua hua. Emo terlebih plak aku. Okay-okay, sebenarnya topic ni bukannya untuk aku since I'm not attached to anyone kannn ^^. Happily single tuuuuuu :P ( Sedapkan hati jap. Bagi chan la okay? ). Ngeh. Macam mana korang nak tau actually that they are meant for you? Some people, baru bercinta 5 bulan, dah anggap they are the one for them. Because? Because they are too madly in love with their partner. But at the end? Will they be the one for you? I mean, really-really the one for you? Which the one you will marry to? Having kids together? Still together eventhough you are already 70 years old? How would you know all that?


Tricky huh? I know. Some people thought, if their partner did that, they are the one for them, Did this, they are the one for them. Bla bla bla. But did you ever thought of something that they never did is actually do matters after all? No? Yes? Maybe? Hm. Aku ada seorang kawan, she has a perfect guy in her life. To be honest, lelaki tu ada segala-galanya. Ada kereta, rumah, rupa, loving, caring, memang perfectooo lah! Aku pun naik jeles jugak kadang-kadang tengok. Aiceh ;P Well aku punya soon-to-be-boyfriend lagi sweet lahhh ( sedapkan hati kali kedua sebab taknak kalah padahal tak tahu pun sape future boyfriend aku tu. Tengah pilih. Hua hua hua. Okay dah cukup. Tutup kurungan. ) Semua perempuan ni nak, dia buat. Semua! Perempuan ni nak pergi makan tu, dia bawak. Nak bag tu, dia dapat. Nak bukak kedai, dia pergi beli kedai untuk perempuan tu. Hah kauu, memang best.


Bila perempuan tu nangis, lelaki tu pujuk. Beli kan aiskrim and gula-gula untuk meredakan dia. Kalau mereka gaduh, walaupun lelaki tu overseas pun, sanggup jugak datang jumpa perempuan tu walaupun kena drive 5/6 jam semata-mata nak pujuk sebab taknak break. Bapak laah. Sweet la plak kan bf dia ni. Memang sayang gila la kat perempuan tu. Kalau perempuan tu keluar dengan lelaki lain, dia bagi. Sebab taknak di label kan sebagai king control, tapi kalau dia nak keluar dengan perempuan lain, kawan aku tu tak bagi. Okay, dia dengar cakap. Ehm baik!





Bila tengok laki tu, seriously dia sangat humble. Tak pernah lekok ahh nak bagi duit or belanja apa-apa. Kadang-kadang tu kalau aku join sekaki diorang keluar, aku pun dapat lah makan makanan-makanan yang sangat lah mahal dan mengenyangkan perut aku yang makin hari makin bulat dan comel. Hihi. Bila dengar cerita-cerita ni, for sure korang rasa like, she's a lucky girl and they are meant for each other, kan? Fyi, they are together for 6 years now. Amazing? Indeed, yes. Aku pernah tanya girl tu, pernah tak apa yang perempuan tu nak, lelaki tu tak pernah buat? And she said no, never. Bf die selalu dengar cakap dia. Terdetik di minda aku, pernah tak perempuan ni pk yang apa yang lelaki tu tak dengar cakap dia, kadang-kadang lebih bagus dari dia ikut cakap girl tu. Faham tak? Tak? Okay aku terangkan.






Pernah tak korang terpk, kalau lelaki tu asek dengar cakap kau je, sampai satu tahap, bila kau harapkan dia tak dengar cakap kau, tapi dia tak buat sebab dia selama ni dengar je cakap kau, adalah sangat frustrating? Okay, macam ni. Bayangkan selama ni kau keluar dengan lelaki lain, dia bagi kan? Kau tak pernah ke pk if dia tak benarkan kau pergi actually lagi bagus untuk kau? At least it shows that he care for you and tanak kau jatuh hati dekat mana-mana lelaki? And also itu menunjukkan dia jeles. Right? Tak ke kau pk itu lagi better actually? And also, kalau kau and dia gaduh. Selama ni, asek dia je yang pujuk kau, walaupun salah kau or salah dia, dia juga yang tetap akan mengalah. Tak ke kau pk kalau sekali-sekala dia ego and tak endah kan kau lagi better? So that kau akan dapat fahami dia sedikit and belajar dari kesilapan yang selama ini kau dimanjakan dia sehinggakan kau tidak lsg mengambil peduli tentang hati nya?







I really do think that actually benda-benda tu penting. Kalau selama ini dia je yang asek pujuk kau, naik lemak plak kau kan. Lepas tu kalau dia da jumpa orang lain, baru terhegeh-hegeh kau nak pujuk dia semua. Lepastu tak reti nak pujuk sebab selama ni tak pernah nak amek tahu cara-cara memujuk dia. Hah kauuuuuu, kan dah terkena dekat diri sendiri. Pernah tak korang terpk benda-benda ni semua? Seriously, If I have a boyfriend, I will try my best to be better than before this since I've learned from my past that sometimes we cannot do everything for our love ones. Show to them who you really are and what you are finding for in the relationship. Do not be too nice and ikutkan saje kata-kata mereka. Tak bagi keluar dengan lelaki ini la, itu la. Eventhough diorang tu bestfriend kau je pun. Kalau dia pulak, nak keluar, if kau tak bagi, mula lah bagi alasan ada assignment kene buat la itu la ini lah. Jadi, try to be fair. Give and take. Jangan bagi mereka pijak kepala. Alright people? ^^. Kadang-kadang tu, benda yang dia/kita tak pernah buat penting juga untuk kita/dia. So that we can learn to be better and we can make sure that we are the one for them and they wont go around and find other people.








But then if after you've done all that but still tak jugak menjadi, means dia bukan jodoh kau lah. HE has a better plan for you. And one thing for sure, you've done your best and nothing to regret for :)








6 Heart(s) Screaming.:

NadNod said...

entry paling panjang so far. good job ieeko ;D

mmg kena redha dgn ketentuanNya. bukan semua kita syg kite boleh miliki ;)

maCy said...

ohh wujudkah lelaki bgitu?? kenalkan kpd saya.. ahaha.. kiddy~
cm cerite dongeng plak but if dat gal x appreciate.. shes damn stupid~ aish~

Syd Rahim said...

I was touched reading this entry. :'(

I have a friend. A guy. Yang dah tunggu saya selama 6 tahun. It's just that I'm not really into him. :-( Which is you know, saya bukan kenal dia sehari. 6 tahun. Dia kenal saya dalam-dalam more than other guys do. I mean, entahlah. HAHAHAHA should I go for him?

Well, I was thinking the girl should appreciate a guy like him. :-) Susah nak cari lelaki macam itu. She's the luckiest.

Ieeko. said...

Nadnod.


Haha, penat membebel actually ;P
Yeap, bukan semua yang kita nak adalah yang terbaik untuk kita.

Allah lebih mengetahuinya :)

Ieeko. said...

Wujud.
Haha, its like 1 in a thousand kan lelaki macam tu? :))

Yeah, hopefully lah. Tapi girl tu tah la, taktau nak cakap ape -.-'

Ieeko. said...

Syd, you do know right love cannot be forced? :)
It will come slowly. But if you paksa, memang the relationship tak akan menjadi.

If you rasa you boleh fall for him, then go for him lah.

But if you think that you and him only can be friends, then stick to it :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space