Saturday, May 1, 2010

Sesi hati Ieeko ke mata anda.






BACA DARI MULA SAMPAI HABIS!
JANGAN SKIP-SKIP! :P




Hi kawan! Sorry tak update semalam [ Bajet macam ada orang tertunggu-tunggu je kan? ). Semalam aku keluar bersama kekasih-kekasih yang tercinta ;) Haha. Ni nak habaq maiii sikit niiiii. Sesiapa yang duduk di sekitar Wangsa Maju, Wangsa Walk Tgv sudah bukak yee. Pergi seranggggg! :) Haha. The cinema quite big jugak lah, sangat terkejut! Hehe.






Okay, ni nak buat sesi hati Ieeko kejap. Sobs sobs. Semalam kan, budak bawah ni, ni haa. Budak ni budak ni ;












Nama: Ieeko/Shikin.
Umur: Bulan september ni masuk 21 tahun. Oh yeah, boleh pergi lagi sekali interview pramugari. Cukup umur hoyeahhh!
Status: Single but not available. Dah diamek oleh 3 orang. Sila berambus. Wahh ;P







Masa tu aku dekat office, since aku ada training bendajadah ape la kan, aku pegi lah. Then dah habis training dapat phone call from A'an. Siapa A'an? Kejap kejap. **Carik gambar dia**. Hah jumpaa! Ni ni niiii;













Nama: Farhan/A'an/Spastic.
Age: Bulan June ni dia 21 tahun. Ngehngeh.
Status: AVAILABLE ALL THE TIME!! Hahaha.

Semalam katenya bakal jumpa jodoh dia, bak kata horoscope dia la kan. Sebelum pukul 12am dia akan jumpa. Tapi dia tak sedar sedar lagi, perempuan yang dia jumpa cuma aku je.
Pa'anngggggg, kite telah dijodohkan. Kau tak sedar sedar lagi ke petunjuk tu?
Wakakakaka ;P





Me: Helloooooooooooo! * Excited jap sebab da nak sebulan tak tengok nama dia muncul dekat hp aku. Yelahh, berhijrah ke Dubai kejap la katenye *.
? : Wehh! Kat mana?







Oh Afiq rupenye :) Haha. Ingatkan A'an, rupa-rupanya Afiq yang tepon. Siapa Afiq? Haish, kan gambar diorang semua kat tepi blog aku ni je? Haha. Takpe-takpe, aku tunjuk lah gambar Afiq k :D










Nama: Afiq/Feeko ( Afiq + Ieeko ). HAHAHA!
Age: Bulan October dia masuk 21 tahun! Lepas tu boleh masuk meminang aku. Kan Fiq? :P Haha.
Status: Single, tapi tak boleh menggatal dengan dia ye rakan-rakan. Semalam dah buat janji jari tu ha ( Ape tah dalam bahasa inggeris. Aku lupessss ). dengan dia, kitorang kawen nanti bila dah besar sikit. HAHAHA! Tak boleh blah.







So aku pun berborak dengan Afiq. Kejap pass dekat A'an, kejap Afiq plak yang cakap. Aku pun dah naik pening time tu. Haha. Katanya pukul 8 dia nak amek aku kat LRT. Nak pergi Wangsa Walk tengok wayang. Masa tu aku agak teruja sebab akhirnya wayang dia da bukak! Dijangka awal bulan duabelas tahun lepas. Hahh memang la sangattttttt!





So aku yang tengah tak sabar nak jumpa kekasih-kekasih aku tu, naik la lrt pukul 720. Bajetbajet la kan sampai sana pukul 8pm. Wahh. Itu yang aku bermimpi-mimpi kan lah. Then 750pm aku pun msg A'an bagitahu jangan lupa pukul 8pm amek. Dia kata okay. So pukul 8 aku sampai. Call Afiq, Afiq kata ada hal jap kat rumah dia. So aku kena tunggu la kan. Okay fine. Takpe. Tak kesah sangat. Dah biasa tunggu-tunggu ni.




830pm, tak muncul muncul lagiiiii mereka ni. Hati aku dah terbakar sikit. Tapi chill la kan. Msg A'an, eh tak tak, memula call dia. Pastu dia cakap da dalam kete, nak amek aku dah. Fuh lega terus hati aku time tu. Sayang punya pasal, sabar je la kan. Hehe. Dari rumah dia, nak ke lrt, tak sampai 10minit. Tapi time tu aku tengok da pukul 850. Ape kes? Aku call Afiq, Afiq cakap da suruh A'an amek aku. Weh aku cam orang bodoh kot diri dekat LRT tu nak dekat sejam T___T.




Last-last skali aku balik naik taxi. Aku merajuk wehhhhhhh dengan diorang! Hahaha! Aku sampai rumah je, disebabkan hati panas, aku pun amek roti and makan. HAHA. Kena makan okay kalau hati panas. Kalau tak actually aku nak mekdi. Kan da kata, kalau aku marah, aku sedih, memanjanggg nak mekdi jeee! Hish, Shikin Shikin, ape jadi dengan diet kau? :P




Then tengah menikmati roti aku tu, dengan tak bukak lagi tudung aku semua kan. Dapat phone call dari A'an, cam biasaaaa Afiq yang call la kan. Guna je number A'an. Hehe.




Afiq : You kat mana?
Me : Rumah la, mana lagi. Berapa kali nak bagitahu?
Afiq : Oh .. Keluar lah. Kitorang kat luar ni.
Me : Luar? Eh sejak bila korang sanggup datang jumpa I dekat depan rumah. Eh jap, when you said kat luar, kat gate kan?
Afiq : Tak, luar balkoni.
Me : Ohh, sanggup plak this time?
Afiq : We're sorry, keluar la please.





Sweet kan diorang? HAHA. Sanggup tu park kereta dekat depan guard house ( jauh plak tu! ) and jalan masuk dalam and tunggu aku dekat depan rumah. Hi hi hi. Bile aku keluar dari bilik, bapak aku tanye nak pergi mana. Aku cakap " Tu ha, dengan dua orang dekat depan tu ". Haha. Diorang dok tersengih-sengih macam kerang busuk dekat bawah tu.




Muka aku agak masam tapi mampu tersenyum. Afiq kata dia takut, banyak kali jugak la dia pujuk. A'an yang spastic tu, tak payah cakap la. Dok main game vampire dekat handphone dia. Bajet Edward Cullen la kan! Haha. Then kitorang pergi la Wangsa Walk. Aku pergi beli air bijik xxx jap. Sedap gila! Haha. Aku share with Afiq since A'an demam katanya. Tak boleh share. Nanti virus :P





So macam yang dijangka, ramai gilaa orang beratur! Tapi A'an sanggup nak beratur beli ticket, aku pun redha je la. Kejap je aku merajuk. Lepas tu da jadi gila balik. Haha. Kadang-kadang tu, kena ajar diorang ni jugak :P Ada plak bagi kekasih hati diorang ni tunggu sejam? Ish ish ishhh, nasib baik diorang bagi "apology kiss". HAHA. Sejuk sikit hati Cik Shikinggg sorang niii. Haha.




Masa tu baru pukul 9 lebih, ticket pukul 1155pm =.='. Nak buat apa? Then A'an ngadu lapar. So pergi la makan Ayam Penyet. Haha. Then they said Aziq is comming. So yeah, tunggu punya tunggu, sampai jugak mamat tu. Haaa? Siapa Aziq? Jap jap, niiiiii!










Nama: Haziq/Que. Tetiba aku lupa apa lagi satu nama samaran dia. Haha.Umur: Bulan May ni dia masuk 21 tahun. Woot woot. Kena baling telur lagi! :DStatus: Sedang hangat bercinta dengan seorang gadis bernama Najwa :)





Tak sampai 10minit duduk dengan Aziq, dia kena balik rumah. So tak dapat tengok Ironman dengan dia. Replaced by his adik! :D Haha. The movie was awesomeeeeeeeeeeeeeeeeee ♥ ♥ Kelakar gilaaa! Haha. Guys, pergi la tengok. Aku bagi rate 9/10. Haha. Best gila :D





Lepas da habis tengok wayang, cam biasa, perut diorang lapar. Aku taktahu la nafsu makan diorang ni macam apa. Agaknya macam harimau kot. Haha. Memanjannggg je lapar! Hish. So kitorang pergi dekat rumah aku, ada satu kedai. Aku tak makan dan tak minum. Oh kena diet. Harus harus! Haha. Ada la one part ni, aku buli A'an. Then keluar la statement A'an yang paling best selama aku kawan dengan dia ni.





Sampai hati kau buat macam ni kat aku, mentang-mentang la aku spastic.




Haha lebih kurang macam tu la. Aku lupa ayat sebenarnya. Tapi pape pun, dia pun mengaku ye dia spastic! Haha. So guys, don't blame me for calling him spastic. Dia dah pun ngaku ;P




Harini plan kitorang, nak tengok DVD how to train a dragon dekat rumah A'an. Hopefully jadi la since aku tak tengok lagi cerita yang aku paling excited nak tengok T___T. And aku cakap kat diorang, " kalau I tak dapat phone call/berita dari korang before 8pm, tanak dah jumpa korang dahh! " Hah giituuu, ayat berani mati keluar dari mulut aku. HAHA.






Adekah mereka mahu kehilangan satu-satunya wanita rock di dalam hidup mereka? Kite tengok jela before kol 8 kang ada tak berita dari dorang :) Haha.






* Masalahnya Chikinggg oi, kau sanggup ke takde diorang nanti? Errrr? :S





------------------------------





Time: 8pm.






NEW UPDATE :



• A'an called me.
Benda pertama dia cakap is " Nasib baik aku ingat nak call kau! "
He's with Afiq. Otw amek aku.




Haha, it shows that they do love me too :') ♥





Sayang sampai mati doh korang! :))








8 Heart(s) Screaming.:

.aish. said...

;))
best la!! suke suke..
haha,,excited plak..hah..
kemslm mereka sume yea..;p

Cik Pieka said...

u kawen gan tige3 guy ni oke :P

anne; said...

ehem,



AVATAR DAH TENGOK?


hahahahhahahahhaha

Ieeko. said...

Aish,

Hehehe. Okay, will do! :D

Ieeko. said...

Pieka,

HAHAHA. Wuish, besar hajat tuuuu ;D

Ieeko. said...

Anne,

Weh fxxxk! Haha.

Kau jangan nak gelabah ye ;P

Nanti haku tengok la!

QueenMIA said...

ieeko, i bace sampai habis tau. cepat, bagi award.HEHE. tak skip pun. I belum pergi lagi wangsa walk. teringin nak pergi, tapi tade orang nak bawak. T_____T

Ieeko. said...

QMia, Hahaha. Nanti I bagi coklat :DD

Hah, yeke? Meh la I bawak you. The cinema 'wow's me :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space