Wednesday, November 10, 2010

April Fool peopleeeeeee! ♥




Okay, tahu, da lambat sepuluh hari nak wish April Fool. Tapi takpe, asalkan masih di bulan April. Ye dak? Hehe, so as you knowwwwwwwwwwww, aku ada la prank few people. Jom tengok siapa yang terkenaaaaaaaaaaaaaa.


Sebelum tu, nak bagitahu, aku tak berapa ingat actually perbualan-perbualan kitorang ;P


1st; Afiq.


Me : Hello. Fiqqqq * Suare serak-serak. Bajet nangis *.
Afiq : Yeap! Asal weh?
Me : Fiq, I taktahu dowh macam mana nak bagitahu. I cam, erghhhhhh! Sumpah tension.
Afiq : Asal dowh? Relax-relax.
Me : Hmm, my mom carikan I jodoh..
Afiq : Jap, carikan jodoh as in .. ?
Me : Tah la, tadi I keluar cari barang. Then my mom bawak I kat kedai macam untuk orang bertunang semua ni. I thought its for my kaklong kan. Since dia nak kawin dahhh. Then tibe-tibe my mom cakap barang-barang tu untuk I. I terkejot bagai nak rak kot.
Afiq : Barang-barang tu untuk you?.
Me : Ye ahh, tah la Fiq. Sumpah I tension. * Tarik hingus sikit-sikit. Tambahkan lagi perisa dalam drama itu *
Afiq : Erk? You nangis ke weh?
Me : Tak ah, mana ada. * Tarik hingus lagik sekalikkk. Nasib baik la time tu aku demam, memang hidung berair. Wahahaha *
Afiq : 1st time dowh dengar you nangis. Hmm, tak try bincang ngan mama ke? Pergh, tak leh blah dowh. You nak kawin.
Me : Tu la pasallllll. Umur baru 22 tahun ( next year ), kena kawin. My mom cakap tanak benda sama jadi lagi sekalik. So dia carikkan la orang.
Afiq : Ye ke? You nak I menyamar ke weh?
Me : Tak payah la dowh, kang tak pasal-pasal kita kene kawin.
Afiq : Hmm, chill. Sumpah weh tak percaya. * Suara cam lain sikit. Agak-agak dia da percaya sikit tuuuu kan *.
Me : I dah bagitahu A'an and Aziq dah. * Ceh tah bila pun aku taktahuuuuu! *
Afiq : Hah? Yeke? So diorang dah tahu la ni?
Me : Hmm, yeah. Fiq, before its too late, I nak bagitau you something ni. Da lama I pendam actually. Hmm. Better or worse, I need to tell you.
Afiq : Aaaaa * blur *, apa dia?
Me : .. Actually, I ..... ITS APRIL FOOL!!!!!!!!!!!!!!!
Afiq : Haaa? Hahaha! Siot mok. You got me!


Okay, cukup-cukup la tu okay? Enough ;P


NEXT PLEASE!



2nd; Hazrul.


Bagi msg berbunyi seperti ini - " Awak, I need to talk to you. Its like the biggest mistake ever " .

Few seconds, he called me.

Me : Hello.
Hazrul : Hey, yeah nape?
Me : Hmm, nothing. You buat ape?
Hazrul : Takde pape. Ehm eh kenapa dengan msg tu?
Me : Hmm.
Hazrul : What? What happen? * Suara dia cam lain sikit dah *.
Me : Tah la wakkkk, its like the biggest mistake I ever did. Haih. I takut your mood berubah nanti.
Hazrul : * Terus berubah suara *. Hmm, kenapa? Just tell me.
Me : Takpe la, later I will let you know. I tanak rosakkan your night. * Cehh, pelakon terbaekkk ni! *
Hazrul : No no, tell me now. What? You .. couple da?
Me : Hmmmm. I ...
Hazrul : Issit true?
Me : Hmm, actually I thought main-main je. But then rupa-rupanya serious. I pun taktahu la. Nak mintak break dekat dia, tapi I tak sanggup. I.. I'm sorry Hazrul.
Hazrul : * Long silent *. Hmm. Seriously?
Me : Ehm..
Hazrul : Oh okay then .. * Suara dah lain. Macam nak nangis pun ada aku dengar. Shit, tak sanggup tak sangguppppp. Harus tamatkan adegan drama syaitan ini *.
Me : Wakkk, nak bagitahu something ni.
Hazrul : Hmm Yes?
Me : APRIL FOOL!!!!!!!!!!!!!
Hazrul : Haaaaah???

The end :P


NEXT PLEASE!


3rd; Hafiz.


* In the middle of our conversation *


Me : You, I think I need to tell you something laahh.
Hafiz : Ye you? Nape?
Me : Actually, I da takde feelings towards guy.
Hafiz : Erk? Hah?
Me : Yeah, I takde perasaan lsg dekat lelaki. There's this one pengkid.. Named Ama * Main tibaiiiiiii kauuuuuuu. *
Hafiz : Ieeko? You jangan main-main Ieeko!
Me : Yeeeee, I'm telling you the truth. I'm so sorry. I patut bagitahu you awal-awal lagi.
Hafiz : Ieeko! Serious ke ape ni? Jangan main-main!
Me : Iyeee, tadi masa you call, Ama call I la, kitorang gaduh sikit. Dia nak jumpa I. I tanak. * Yess, aku memang pelakon paling handal di Kuala Lumpur *.
Hafiz : Ohh.. Hmm.. If macam tu, takpe. I akan cuba buat you suka dekat lelaki balik.
Me : Heh? Tak mungkin. I lesbian Hafiz! Lesbian!
Hafiz : Takpe, I akan tunggu you sampai you jadi straight balik ..
Me : * Allah, takde idea dah * Hmm, you I nak bagitahu something ni.
Hafiz : Ye? Hmm. * Jadi pendiam plak time ni. Tibe-tibe lain suara *.
Me : Actually da lama I pendam perasaan ni.. Hmm .. I ..
Hafiz : Hmmm. Yes Ieeko?
Me : APRIL FOOL!!!!!!!!!!!!!!!!
Hafiz : Erk? IEEKO!!!!!!!!!!!!!


Hahaha.


NEXT PLEASE!!


4th; Ayim.


* Texting *


Me : You :'(
Ayim : Yes babyyyyyyyy? * =.='' *
Me : I bertunang bulan 6 ni. Jemput datang.
Ayim : Serious?!! * Terus dia call aku *.

Me : Hello. * Suara ala-ala baru lepas nangis. Padahal sakit tekak *.
Ayim : Ieeko, you biar betul?
Me : Yee, my mom dah set kan pertunangan I.
Ayim : Ieekooooo! Mane boleh macam ni. Habis I macam mana?
Me : You? You macam mana apa? I takde mood la you. Tadi bergaduh dengan my mom.
Ayim : Ish, mana boleh macam ni. You have to fight for your right Ieeko.
Me : I've tried. Tak boleh. I kene gak Ayim.
Ayim : Hmmm, takpe, sabar k Ieeko. * Suara down *.
Me : Hmm * Teruskan berlakon *.
Ayim : Ieeko.. You betul-betul tak leh nak talk with your mum ke?
Me : Tak leh you ...
Ayim : Macam tu, I datang KL masuk meminang you lah.
Me : * TERKEJUT! * Erk? Ehh? Tayah ahhhhh.
Ayim : Takpe, I sanggup.
Me : * Harus tamatkan semua ini * . Hmm, takpela. Ayim, I nak bagitahu you satu benda ni. Tapi I tau its too late now.
Ayim : Hmm, ye Ieeko?
Me : Actually, da lama dahh .. I .. APRIL FOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ayim : Erk? HAHAHA! IEEEEKOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Wahahhahahaa, jahat sungguh aku. Ada lagi actually. Tapi aku lupa beb! And then conversation between aku and those people panjang lagiii. Mana boleh drama pendek-pendek. Tak cun! Tapi disebabkan aku ni seorang yang pelupa, haruslah aku jadikan cerita-cerita ini pendek sajahaaaaa :D Banyak sangat aku prank orang. Pastu lepas da prank diorang semua tu. Aku demam =.=''. Balasan, balasan. Padan muka kau Ieeko!








* Next year nak buat ape plak hah? Patut aku yang dicalon kan pelakon wanita terbaik weh. Bukan Liyana J tuuuhh. Kan kan kannn? :'D


26 Heart(s) Screaming.:

~roslinda~ said...

haha comey~
;)

Ieeko. said...

:))

Afeeqa Hazwani said...

HAHAHA. haritu masa 29 february, i dpt satu msg. kawan i kata dia nk tunang dah. baru 19 kut dia. sumpah i ingat serious. i dah poyo2 cakap congrats lah, suruh upload gmbr dkt blog lah, and bila i sibuk2 tanya dia kawin dgn org mana, dia trus tak reply text i. i pon diam jelah.

sebulan lepastu i baru tahu i kena tipu. rupanya february this year mana ada 29. yaAllah.. malunya! HAHAHA

bukan April fool pun diperbodohkan. haiihhhh :P

Ieeko. said...

Hahahahaha!!

Lawak gilaaaaaaaaa.

You ni blur ah Feeqa :PP

So cute ♥

Afeeqa Hazwani said...

Malu i sampai sekarang tak hilang lagi. MALU MALU. HAHAHA

Mr Kaibba said...

uits..sgh best kn anda memperkena kn org..

sgt2 kesian dkt mereka..
ahahah =p

Ieeko. said...

Encik Hafiz,

Anda salah seorang nya ye ;PP
Kesian kepada diri anda jugeee.

Haha

Ieeko. said...

Feeqa,

Haha If I were you pun, for sure I MALU kot! Haha ;P

Mr Kaibba said...

haha..kah2..
cian sama i..hahha

ielamorry said...

i terpana ketika mata terpandang nama Hazrul. haha ^^P

u ni nakal sangat taw ieeko! haha.
kseian diorg :P

Syazalia Razali said...

yi? awak dah 22 ke?? abis tu kite brp plk?? tahun ni tahun ape weh???

Just_najmiE said...

omg, agak kejam kot.. but amusing.. haha.. =DD

atok said...

ieeko,nk blakon filem atok? ahha

Ieeko. said...

Hafiz.

Haha. Yes, kesian dekat you. Tertipu I ni lesb ;P

Ieeko. said...

Iela ;

Haha. I know your boyfie seakan-akan sama nama kan dengan Hazrul?
Cume spelling je kan lain? Hehe ;DD

Haha, I memang nakal. I suka kena kan orang. Muahahhaha.

* Gelak Evil *

Ieeko. said...

Syaz,

Next year lah kita 22 tahun.

Dalam conversation tu, I maksod kan next year la I kawen.

Hehe, skang ni tahun 2010 ;P

Ieeko. said...

Najmie,


Hahaha, kejam kan I?

Tapi best ;D

Ieeko. said...

Atoktoktokkkkkkk,

Haha, boleh je.

Pasti atok tak menyesal hire I! :P

anne; said...

gahahhaha.
takde pun april fool aku?

takut kee?
*icon*

Ieeko. said...

Memang la, time tu kau da tidur la gileeee.

Kang tak pasal-pasal mamai.

Hahahaha.

Mr Kaibba said...

haha.. i pecaye ke time 2?
mcm xsuccess je u knekn i..
awakakka

Ieeko. said...

Hafiz,

Eleehhh, tak payah nak cover ye cik :P

You agakkkk percaya jguak la kann.

Haha.

Mieya said...

Fuhh fuhh nasib baik mieya tak kena. HAHAHA :P

Mr Kaibba said...

ooowwwhhhhhh!! tidaaaakkkk ok.

i xcye..ahaha...*cover2*

hahaha

Ieeko. said...

Haha, nasib Mieya ;P

Ieeko. said...

Sudah la lu Hafiz :PP

Tapayon nak cover! Haha!

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space