Monday, November 15, 2010

Entri bahagia; seperti yang dijanjikan.






Siapa-siapa yang malas nak baca entry panjang.
Sila berambos.
Dan sila tinggalkan comment.
Jangan baca je, tak guna. (Wah demand plak. Wakaka.)






Gambar tidak mungkin dapat describe-kan kebahagiaan yang aku kecapi kini :')






Heilo everibodi! Haha, ape kena tah aku malam ni nak menggedik eja macam tu. Pffht ;P Okay, as I promised to you guys earlier, aku akan post entri bahagia aku kan? So well, here it goes :)







We start from Friday lah, shall we? Hehe. Friday, since aku cuti, tapi aku still datang office kan, ada training bengong apa tah. Ala, masa case ni terjadi. Sila baca this entry. Hah, we went to Wangsa Walk. Aku, A'an and Afiq. Then datang lah sekejap Aziq, tapi kena balik awal. So his lil brother datang ganti dia. We watch Ironman! :D Haha. Best!







Then after tengok wayang and makan, kitorang balik. Thats when the 2nd case happened(Sabtu). Dalam entry yang sama, haha. Yang aku cakap A'an called aku before pukul 8pm tu kan :D Hehe. Aku dekat guard house masa diorang sampai. Bukan nak call bagitahu dah sampai. Aku pun buat BO je lah kan. Hehe.






Before that, A'an suruh aku call Afiq tanya nak lepak tak. Aku pun call la Afiq. Then dapat tau actually Afiq ada je dengan A'an masa A'an suruh aku call Afiq tu =.=' Tak ke macam fufeekkkkk hah? Haha. Siot gila. Dia saja kenakan aku! Huh! Tak guna ;P







Then I received a phone call from A'an cakap dia da lama tunggu aku. Tengok-tengok diorang ada depan rumah aku da. Tunggu dekat pondok playground. Haha. Ingatkan tunggu dalam kereta. Rajin plak bfs aku sekarang ni kan nak tunggu dekat dalam rumah instead of dalam kereta ♥ Aren't they sweet? :P






Aku pun datang lah salam diorang. Then shit happens. Aku tak bawak kunci rumah. And my family dah keluar. Ya Allah, masa tu plak diorang nak cepat since Afiq tengok kat Tgv Wangsa Walk, The Losers ada pukul 920. Time tu da pukul 840. Ape kes? Aku pun pergi la rumah jiran aku mintak pisau. Nak cungkil la kononnya pintu aku tu kan.






Tak sangka aku ni ada ciri-ciri seorang pencuri jugak, haha. Akhirnya aku dapat bukak pintu rumah aku dengan menggunakan pisau!! :D Muahaha. Amacam? Ada bakat tak? *Muka manis sambil kedip-kedip mata*. So aku siap-siap, kitorang chow pergi Wangsa Walk. Omigoddd, ramai nyaaaaa. Kereta pun sampai kat luar. Wangsa Walk tu dengan rumah aku, tak sampai 5 min. Tapi disebabkan mencari parking bagai nak rak, kitorang sampai kat cinema dalam pukul 910pm.






Orang ramai tak hengaaaat dunia! Dalam hati, bermaki-maki aku suruh orang balik. Tak sedar diri, aku pun menyemak je kat sana. Haha. So macam biasa, A'an beratur lagi sekali :P Aku and Afiq pergi beli air bijik tuh! Sedappp. Aku dah addicted to it ♥ Sangat delicious!






Kami sangat pasrah apabila dapat tau ticket pukul 920 memang dah tak mampu untuk kami beli. Akhirnya pukul 1125pm kami punya wayang start. Apa nak buat selama berjam-jam tu? Terpaksa la pergi lepak dekat kedai makan yang bernama "Kunyah". Haha semua menu dia start dengan Kunyah. Example, Kunyah Fries =.='







So dekat kedai tu, A'an buat perangai spastic dia. Haha we cannot do anything la kan. Bagi air tumpah, lepas tu syiling masuk dalam kuah spaghetti. Wakakakkaa. Tak boleh blah. Sumpah kelakar gila. Da la muka dia innocent je masa kejadian dua tu. Sian dekat kekasih aku sorang tu. Haih, masa lahir dulu mesti tak cukup sifat tu xD. Haha.







Lepas tu, Afiq pergi kena kan dia depan waiter, " Muka je handsome kau ni Pa'an, tapi sayang spastic ". HAHAHAHA! Muka dia cam kesian gilaaa. Then Naeem, our friend, joined us. Then came Aziq' brothers. Haha. So dah gelak-gelak, kitorang masuk wayang. The movie was awesome. Lawak gilak. Haha sila tengok rakan-rakan. Promote ni ;)







Then after movie da habis, kitorang decided to go to A'an house and watch dvd. Before that pergi beli Mcd duluuuuu! Pukul 3Am (Ahad) makan Mcd, apehalll? Oh itu perkara biasa untuk aku. Haha. Sebab tu lah perut aku yang comel ni tak penah penah nak kempis. Ngehngehngeh. So sampai je rumah A'an, seperti yang dirancang, tengok cerita how to train your dragon. Bibik A'an dah selamat da berdengkur dalam bilik dia. Hee.






Tuptuptup, pukul 5am dah, ape citee? Afiq xlarat nak hantar aku balik, A'an dah krohkrohkroh. Tak guna dia tu. Kitorang tengah tengok dvd, dia dah hilang masuk dalam bilik. Last-last aku sorang-sorang je dekat ruang tamu T___T. Semua da masuk bilik A'an, cipta peta Malaysia dekat bantal masing-masing. Sigh.






9Am, aku terjaga, bibik A'an mengemas rumah. Oh bibik dia dah kenal sangat aku ni =.=' Haha. So akhirnya, pukul 2pm mereka bangunnnnnnnnnnn! Akhirnyaaaaaa. Aku terasa seperti menjerit-jerit menyuruh mereka bangun. Lantas aku terus grab A'an's lappy. Online la kan, ape lagi. Diorang lepak dekat ruang tamu, tengok tv. Then I went home, mandi manda, then came back to A'an's house. A'an dah mandi, Afiq belom time tu. Wahaha busuk!






Then after A'an dah mandi, aku, A'an and Alan keluar pergi makan. Afiq semua tinggal kat rumah A'an since belom mandi. Masa tu pukul 6pm da, plan nak tengok Chelsea vs Liverpool dekat Nz. So dah makan semua, pergi amek yang lain-lain. Sampai NZ je, FULL! Shiau lah. Yang ada, meja depan je. Mau tak sakit kepala nak mendongak je pandang screen besar tu? So dengan muka tak tahu malu, kitorang angkut meja tu and letak kat belakang sikit ;P Kitorang kan taiko Wangsa Maju. He he he.






Sumpah gila loser masa Liverpool pass bola dekat keeper, then Chelsea's player dapat bola tu and goal kan. Pergh, kalau aku jadi dia, sumpah mintak maaf gilagila dekat other players. Haha. Aku yang tak berapa sehat malam tu, super active plak tengok match tu ;D Hehe. Then dah habis tengok bola, kitorang pergi CC. Macam yang aku cakap kat entry bawah ni, tibe-tibe dada aku sakit kan? Haa, time tu la kitorang main Left for Dead. So okay, banyak plak membebel. Jom serang gambarrrr plakk.











Memperkenalkan, budak paling spastic di dunia Ashikin Nofal; A'an!! :D






Fav driver selain A'an, Afiq :D





Suku Afiq, Aku, And separuh A'an :D




Tadaaaaaaaa, muka dia sorang je kan :P
Aku suruh amek gambar ramai-ramai, dia nak jugak gambar dia sorang.
Hahh hambeeeeekk.



And ini masa dekat CC. Hehe, yang lain dekat depan kitorang :) Tak sempat nak snap.





Haha, well, lepas dah habis main game, kitorang pergi Mali's Corner to eattttttttttt ♥. Aku yang kini dalam usaha untuk meringankan badan (ayat cover baik punya), tak makan. Mereka sahaja yang makan ye. Then Nade datang. Masa tu pukul 1am(Isnin)then sedara Nade and his gf came. Borak-borak, gelak-gelak. Sumpah havoc. Best! Then his gf ajak pergi Danau Kota. Nak carik selipa katanya. So kitorang pun drive la pergi sana. 3 cars okay -.-'







Then pusing-pusing Danau Kota, pukul 3am dah haaa. Plan nak pergi rumah A'an nak tengok DVD again, tapi tak jadi plak. So they sent me home, haha. Okay, penuh kan jadual aku 3 hari ni? Fuh. Semuanya dating dengan mereka :) Memang bahagia gila la kan. Sampai termimpi-mimpi jugak lah aku tengah lepak with them. Haha. Aku ni dah memang gila kat diorang kot (?). HAHA. Okay, dah penat type. And aku dah naik muak asek dengar lagu PARAMORE - The only Exception. That song sumpah sayu ♥. Okay okay, dah. Bye!











Nampak sangat kan budak ni memang sayang gila 3 ketul tu? :')








* Kenapa lah kebanyakkan lelaki sangat jeles dengan mereka bertiga? Boleh siapa-siapa terangkan dekat Ieeko?




7 Heart(s) Screaming.:

.aish. said...

u guys like siblings kn...
bahagie bahagie..lalal.. ;)

iyayaya said...

aww...sweet and best jek tgk ieeko enjoy..haha..jeles plak

iyayaya said...

aww...sweet and best jek tgk ieeko enjoy..haha..jeles plak

Ieeko. said...

Aish,

Haha yes :)
Mcm adik beradik da :')

Rindu plak diorang.

Ieeko. said...

Iyayaya,

Haha. Jeles? Don't be ;D

kk said...

omg, seronoknyaaaa.w

Ieeko. said...

Kk,

Haha :D
Yeap!

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space