Sunday, June 6, 2010

Masalah pekak dan lampi aku makin menjadi-jadi. Tolonggg!












Dem mannnnnnnn,








Serious kau, aku tak tipu. Makin menjadi-jadi. Ada tak cara untuk meluaskan lagi lubang telinga aku ni? Nak kata banyak taik tinge, takde punggg. Tipu sudeh. Korek-korek, putihh je. HUEHUEHUEHUE. (Public nih, tak perlu la jujur sangat ye dakk?)





Semalam bila lepak dengan bfs, mereka pasrah bila cakap dengan aku. Lagi-lagi bila aku tak concentrate dengan perbualan mereka tu. Tengah berangan nyanyi nyanyi kat taman dengan shahrukhkhaannn. Aku dengar mereka terkekeh kekeh kat meja bulat mamak tu. Hilang terus angan-angan aku tu. Aku pandang je la muka diorang dengan muka yang bersahaja. Tup tup tupppp je, aku dengar Afiq cakap " Hmph Shikin ni mana faham. Lampi gila. Tengok tu muka dia. Blur ".





Yeahhh, muka aku terus berubah. Banyak terus tanda-tanda soalan di muka aku ni. Ape cite? Apa yang aku tak faham? Boleh bagitau tak? Terangkan lagi sekalikkkkkkk? Ulang tayanggg plissssssss?








Aku pun suruh la diorang cite kat aku.
Tapikkkk. Bila da cite, aku plak tak dengar dan kurang faham T_________T. Lepas tu, bertambah-tambah lahhh bom dari mulut mereka dekat telinga hakuu ni. " Dah lampi, pekak plak tu! Sakit hati betul kalau cakap dengan si gemok ni! Makin lama tak jumpa, makin menjadi-jadi pekak dia. " .




Hambekkkkkkkkk chikinggggggg. Hambekkkkkkk! Yang tu kau dengar pulookkk yeeee? Dasar perempuan tamak! (Wah tibetibe? Tak masuk akal)




Sadis makkkkk nyah oiii! Apa salah makkk?? Mak cover ayu kejap pungg dah kena bom macam tu sekali. Pasrah pasrah. Dunia dah banyak kekejaman niiihh.





Pastu bila aku da faham, baru la aku gelak. Tapi aku sorang je plak tu yang gelak terkekeh kekeh lagi kat tepi tu macam orang utan senyum nampak gigi bila dapat pisang sambil tepuk tepuk tangan kat atas. (Eh comel en?) Haha. Pastu ketika aku tengah gelak sorang-sorang tu, diorang semua pandang aku dengan muka biasa je. Lepas tu kena lagiiikkkk aku kat situuuuuuuu, " Orang dah habis gelak baru dia ni nak gelak. Bongok oh! "





Dem mannnn. Mak kena bongok dengan mereka. Dem dem demmmmmm. Boleh bikin gua terjun bangunannnnnn. Ia nya bukan di buat-buat ye kawan. Memang dilahirkan sebegini T___T




Ada rawatan takkk untuk memulihkan telinga yang tersumbat wehh rasa-rasa? And errr, otak yang tersumbat jugak? (!!) Ada dakk?






Takde plak depa nak buat eh? Asek-asek kuar tv, menguruskan badan la, melawaskan perut lahh. Masalah rambut keguguran laah. Hahhhh, telinga tersumbat takdakkkk? Melawaskan lubang telinga yang sempit ke, takdakkk pulaakkk? (Ke ada actually, tapi aku je tak tahu? Bagitahu boleh?)






Shit mennn. Aku nak pergi buat havoc dekat surat khabar, suruh diorang buat cadangan keluarkan produk untuk meluaskan lagi ruang sempit di dalam telinga untuk orang-orang seperti aku yang ayu lagi sadis nehhh =.='












* Dem. Masih terasa sadis di dada. Nak pergi main congkak sorang-sorang lah kat tepi tv tu, layan perasaan. (Tunduk bawah sambil bawak congkak. Effect kat muka ada hitam-hitam sikit. Tibe-tibe ada lagu "beginilah nasib ku". Macam dalam Shinchan =.='). Okay, dah. Bai!


22 Heart(s) Screaming.:

kk said...

tu oak pikir mamat yang langgar dia latu aritu.mamat cute tu bahahahaha.tu sebab blur

Anonymous said...

kamu ni comel la:)

Anonymous said...

hahahahahha.serious ure cute..im ur silent reader!!:)

i love ur blog..cool gile.

keep it up!

- hani

Anonymous said...

Tolong.aku pun pekak jugak.Masalah macam kau.Kalau la dunia ni ada alat canggih untuk korek telinga ni kan???Haha


hazimISthename.

Anonymous said...

hoi,gempak sial blog kau ni.aku tabik spring kat kau.selama ni aku pening mcm mane nk komen kau bagitau isi luahan hati aku ni.ceh jiwang plok aku.


teruskan menulis.aku minat cara kau menulis. chow



lagi 1, nama aku faris. slm perkenalan.

Anonymous said...

alhamdulillah!!!!!!!!!


akhirnya blog yg aku suka baceee da bkk komen for anom!!

hahahaa asal lame sgt nak bkk komen for silent reader :(

sumpah i suka cara u tulis.. ieeko!


Anonymous said...

hahahahah funny

Ieeko. said...

Kila, hahahaha! Mana ada. Ish ish :P

*malu jap*

Ieeko. said...

Anon,

Thanks :)

Ieeko. said...

Anon ( hani )


Awww thanks! Keep reading my blog ♥

Ieeko. said...

Anon ( hazim )



Hahahah, itu la pasal weh.
Kalau lah mereka ni hebat untuk cipta bendabenda mcm tu. Hidup senang ;D

Ieeko. said...

Anon ( Faris ).


Hoi, haha. Terima kasih bro. Aku tibetibe rasa macam malu. Aiceh. Wahaha. Thanks dude :)

Ieeko. said...

Anon,

Awww, thank you so much :))))

Ieeko. said...

Anon, thanks :)

Anonymous said...

ieeko sgt comei :)

Ieeko. said...

Awwww, mana ada :)

Thanks anyways.

Anonymous said...

pekak-pekak pun ramai peminat.

ok la tu

Rafiq said...

I like your style (:

May I know you more?

LISA ♥ said...

HAHAHAHAHAAHA gle comel kot u n ur bfs ♥ ♥

Ieeko. said...

Anon,

Wow. Statement anda =.=

Ieeko. said...

Rafiq, thanks :)

Sure, why not.

Ieeko. said...

LISA, hehe thanks <3

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space