Sunday, June 6, 2010

World cup menjelma, ibu ku makin rancak.





Jap jap before tu aku nak bagitahu.
Sekarang semua orang boleh meninggalkan jejak dan comment anda di blog akuuuuuu! :D
Aku da open for everyone, not only for registered user je yang boleh comment.
Semua da boleh :)
Kalau nak comment, tinggalkan la nama anda sekali ok? :)








Walauweh!

Aku tak sabar doh nak tunggu World cuppppppppppp!




Cepat la sikittttttt.

Nak tengokkkkkkkkk.

Go go Brazilll!

Ho yeahhhhhh.


Second team haku Spain.

Oh Casillasssss ♥





Korang team manaaaaaaaaa wehhhhhhh?







Cakap pasal World Cup ni, tetiba aku teringat kisah mak aku yang rock ni. Haritu tengah lepak tengok tv dengan dia, tetiba keluar lah iklan yang orang main bola tetiba ada animal print kat badan masing-masing tu kannn? Hahh, aku cam terkinja-kinja jap dekat depan tv cakap tak sabar tak sabarrrrrr.




Tiba-tiba mak aku menyampuk. " Kinnn, kau minat team manaaa? ". Aku dah buat muka satu macam dah kat mak aku. Tetiba dia berminat satu macam ape kessss? Dulu masa aku sekolah menengah, aku ingat lagikkk, dulu aku selalu bangun tengah tengah malam tengok Real Madrid lawan. Team kesayangan aku tu bro. Dari form one haku sukeee. Sebelum Beckham masuk ye. Harap maklum. Aku suka sebab ada Zidane, Figo, Roberto Carlos, and Ronaldo. Dem, aku rindu mereka semua ni in one team.





Hah kembali kepada cerita tadi, bila dah tengok bola sorang-sorang kat ruang tamu, haruslah tingkah laku aku liar kejap. Kejap tu terlompat lompat, kejap tu termenjerit sikit. Kejap tu hentak-hentak kaki sebab bengang. Haha. Disebabkan aku duduk di Condo dan tingkat satu, mak aku bangun dengan muka garang dia lalu berkata " Shikin! Apa ni tengah tengah malam terlompat-lompat! Apa kau kene rasuk ke apa haaaa? "




Hahh tepekkk kenaaaa. Tapiiiikk teguran mak aku tu macam kacang masuk angin jeee, tak herannn. Setiap malam aku terkinja sorang-sorang macam tu kat rumah. Sian mak aku, dapat anak macam ni T___T. Ma, maaf yek? Tapikkk tapikkk, Shikinggg ikot perangai siapaaa? Mama kannnnnnn? Kan kan kannnnnn? (Mata kelip-kelip bajet comel)





Macam tu la, mak aku ni pantang sikit kalau anak bongsu dia ni berperangai seperti lelaki. Takpe, tudung ni je dah cukup untuk menyorokkan identiti aku sebenar. Ecehh ;P Haha. Okayokay, dah cukup pasal cita lama. Haa lepas mak aku tanya tu, aku pun cakap la Brazil! Then tiba-tiba mak aku cakap, " Oh yang ada Kakak tu eh? ".


KAKAKKKK? Siapa pulak kakakkk yang main untuk brazil niiii? Ada pulak pemain nama kakak? Orang baru ke?






" Hahhhhh? Kakakkk? Siapa maa? ". Dem, aku tak puas hati. Siapa? Siapaaa? " Alaaa yang hensem tu. Kat bilik kau ada buku pasal Brazil kan, lepas tu poster ramai-ramai tu and ada sorang tu Kakak namanya. Muka dia hensem sangat. "


Apekah? Adakah KAKA yang ibu ku maksudkan???! Aku pun terus bangun and amek poster-poster tu. Then aku tunjuk mak aku. Pastu dia cakap bukan yang tu, then dia bangun, dia amek kat bilik bapakkkk aku. Toh bilee Encik Nofal amek poster aku tu pungg aku taktahu lahh.






" Semalam adik datang, dia amek poster kau ni. Dia kata dia suka ". Adik tu anak jiran aku. Mak aku bela dia dari kecik. Tu yang dah rapat sangat tu. Pastu mak aku tunjuk la poster tu. Hah betol la KAKA! Then aku cakap la kat mak aku, " Kaka la ma, bukak KAKAK! ". Then mak aku cakap, " Dah tu kat poster tu tulis nama dia kakak? "



Demmm, mencarut-carut dalam hati aku ni. Tak guna punya buku. Ikot suka hati kau nak eja nama boifren aku tu salah. Tapikk, tak silap aku, takde punggg aku perasan selama ni? Then aku tengok la poster tu.







&*$&&%#$&@#(^@&#^)@ !!!!!








Kau tahuuuuuuuuuuuu, anak jiran aku pergi amek marker yang kekal untuk selama-lamanya tu kannnnnnnnnn and letak tambahan K dekat nama KAKA sebab masa tu dia tengah belajar eja perkataan T________T. Hoiiiiiiii, baik aku makan racun wehhhhhhhh!





Adik, kau ganti balik poster aku tu hoiiiiii! Aku canang jugak kau hiduphidup kanngggggggg!!











* Mak aku kata dia suka ITALY. Sebab ada TOTI. Tapi dia tak panggil TOTI, dia panggil TOTIS. Dia cakap TOTI hensem. Pastu dia jatuh cinta bila haritu tertengok match Inter main, TOTI gaduh dengan player team lagikk satu berebut bola. Terus jatuh cinta mak aku cakap. Katanya " Nampak rakus. Mama suka! ".

Errrrk?! -.-'

18 Heart(s) Screaming.:

kk said...

wahh kila pon minat brazil
sepp sepp
world champion kot brazil tu ahaha

Anonymous said...

france.

Anonymous said...

Brazilllllllllll!!!!!!!!!!!yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

Anonymous said...

i sama wh ur mum :) italy go go

klaka la ur mum.. serious :D

Anonymous said...

england forever hehehe

Anonymous said...

H O L L A N D!

Anonymous said...

jepun jepun jepun jepun jepun!


brazil selalu mng la.

NATURALLY said...

Serius klaka cite ko..tapi,mak ko sporting gler ek...tu yg bez tu...kalu ak,aku sokong portugal dengan england...tu mmg team yg ak minat sejak dulu lagi...btw,aku pun bloggers gak...kalu rajin,singgahla tgk blog ak ...Fsalleh.blogspot.com...aku tertarik dengan cite-cite ko..menarik..keep it up...

NATURALLY said...

Serius klaka cite ko..tapi,mak ko sporting gler ek...tu yg bez tu...kalu ak,aku sokong portugal dengan england...tu mmg team yg ak minta sejak dulu lagi...btw,aku pun bloggers gak...kalu rajin,singgahla tgk blog ak ...Fsalleh.blogspot.com...aku tertarik dengan cite-cite ko..menarik..keep it up...:))

Ieeko. said...

Kila, hahaha. yayyyy, brazil mmg terbaik :D

Ieeko. said...

Anon anon sekalian, thanks :)

Ieeko. said...

Naturally,

Haha thanks dude :)) Sure, nanti aku singgah kau punya blog! :) Makaseh yee. Hiks :D

Anonymous said...

kau mmg rock.aku suka.

Ieeko. said...

Thanks beb :)

Anonymous said...

PORTUGALLLLL! ole, ole ole oleeee. ole, oleeeee :)

silent-reader.SHH said...

gangstar betul bakal mak mertua aku huhu

Ieeko. said...

Anon, hehe. Brazil la :D

Ieeko. said...

Silent reader, haha.

Mak mertua kau? Siapa kau do? :D

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space