Tuesday, June 15, 2010

" Mama tak suka Diamond, Mama suka EMAS .. "







*Gulp.
T__________________T




Hello kawan. Noon noooooonnnnnnnnn! Wah, harini cuaca macam best. Redup je. Bangun tadi pun sebab kena ganggu dengan company aku. Kalau tak aku rasa aku masih berdengkur nih. Kroohh kroohh. Dem. Bestnya tdo. Hiks.



Hah, ni nak habaq mai niii. Yela, since aku ni takde boifren, aku cite pasal family aku je la yeeee.



Semalam masa tengah keje, kakak aku call.



Kakngah; Chikinnnnngggg! Asal kau tanak tdo rumah akuu?



Me; (Blur jap) Haah? Hekelenn, bukan awak cakap next time ke? Ngok la!



Kakngah; Eh yekee? Bilee? Datang laaaa. (Padahal pagi tu dah otp da tau, ckp next time)



Me; Bengong la dia niii. Okay la, orang bincang dengan mama.








Begitu lah. Rupe-rupenye kakak aku pun seorang yang pelupa. Seperti aku T___T. Jadi, aku call mama aku dan suruh dia packed baju aku. Mula-mula dia tanak, katanya suruh aku tdo kat rumah je. Next time baru pegi tdo umah kakak aku. Tapikkk, kakak aku suruh jugak. Nak pergi cuci rambut nantiii ^^



So, tengah kerja, tibe-tibe mak aku msg.




Mama; Ala kin, mama lupa berus gigi la. (Since Uncle aku dah amek dahh beg baju aku. Dia hantar aku pegi rumah kakak aku)



Aku; Alaa. Tkpe2. Beli la nanti.



Mama; Tanya kngah dulu. Nanti jumpa uncle cakap kan mama marah tadi. Nasib baik tak kena l..... jgn buat lagi.



Aku; (Curious to know) Kena apa? Hampir eh? (Bajet macam tau). Okay nanti shikin bgtau dia ok?



Mama; Mengada betul. Menggigil mama tadi. Guard semua nampak.



Aku; (Oh oh betul laa ape yang aku teka!) Yekee?! Ish. Ni yang nak kene tau ni! Nanti mama cite kat Shikin okay!




(Lama sikit baru dia reply)






Mama; Mama tdo sorang ni. (Ada unsur sedih sikit ye. Sebab for the past few days aku asik tdo dengan dia je)



Aku; Ala siannye, Nanti orang balik kite tdo la same2. Mama punya kaki macam mana. Ok tak? (Kaki mak aku masuk selumbar. Sejam aku mencungkil kaki mak aku tu. Penuh dengan drama ye mak aku tu rakan-rakan. Aku cungkil tempat lain saje test, dia da menjerit ahhh ahhh ~. Sah drama queen!)



Mama; Ok la. Dah boleh tendang kucing dah. Nanti tanya uncle tu dia ngantok ke.



Aku; Amboi. Nak tendang kucing. Okay nanti orang da dengan uncle orang bagitau.


Mama; Ok. Habis kredit mama cakap dengan ko ni. (Ada unsur udang di sebalik batu yeeee)



Aku; Okay la. Japg orang bagi top up okay. (Anak yang baik. Aku tahu)



Mama; Tak yah.



(Buat muka pelik jap. Salu mak aku nih pantang orang nak beli kan top up. Lajuu je!)





Aku; Betul?




(Lama sikit .. )




Mama; Bubuh lah ..




Haha, tadi tu manja-manja la tu kononnya?.




Aku; Poyo je mama tadi.



Mama; Suruh uncle bawak betul2. Jgn tdo lambat. Awak tu baru baik demam. Nanti sakit macam mana nak O.T. Nanti tak boleh beli washing machine.




Okay, nak cite sikit. Sebelum pegi keje, selepas dah habis korek kaki mak aku. Dia dok ngadu ngadu kat aku, washing machine dah cacat katanya. Bikin problem. Kalau rosak, masing-masing kene basuh baju guna tangan. Jadi, aku pun dengan baik hati, menyimpan niat nak belikan yang baru. So kene la selalu buat over time!



Aku; o____O'' Yolah mama. Arahan diterima. Bulan ni orang buat OT banyak. Niat di hati nak belikan w.machine untuk ibu tercinta.




Mama; Wa caya lu. Bulan depan TV untuk babah plak. Lagi bulan seterusnya kete Cayenne plak yee.





Heh? Hamboiiiiiiii mak akuuu sekaranggggg!! Kemain lagiiiiiiikkk! Dia ingat gaji anak dia ni 30 ribu sebulan ke hapeeeee?? Mana aku nak carikkk duitttttt?




Aku; Baik boss. Boleh. Lepas tu bulan seterusnya orang beli rantai diamond tok mama ye. Wah, besar niat di hati. AMIN.



Mama; Mama tak suka Diamond. Mama suka Emas. Tanak yang 2 ribu punya. Mesti lebih dari 5 ribu. Okay? Tapi, gaji kin pun nak beli cincin emas tu tak cukup lagi. Kena buat OT banyakbanyak. Heheh. Ni tak keje ke? Dari 30 minit tadi msg chit chat je.



Wahhhhhhhhhh!! Demand nye mak akuuuuuuuuuuuuuu!! Gangster-gangster pun sempat lagi suka emas! Waduhh, peninggg.




Aku; Eh jangan pandang rendah. Anak mama ni hebat ok. Tgh keje la ni. Calls tak banyak. Ok nanti sambung lepas briefing ye. Bye LOVE YOU.




Aku pun tunggu la reply dari mak aku. Dah sepuluh minit, TAKDE REPLY!



Mamaaaa, don't you love me too?? Kenapa takde msg ckp "Love u too"? Waaaaa. Pasrah niiii T____________T. Sadis sadis. Hati aku sadisss. Sampai nya hatiiiii ~





Habis briefing, ayah aku tepon aku.


Bah; Kin, harini tdo rumah kakngah ye?


Aku; Yeah. Nape?


Bah; Takde pape. Tu mama sedih tu tdo sorang-sorang. Selalu ada you. Today dia tdo sorang-sorang. Tadi macam nak nangis muka nya.



Aku; Hah? Nangis? Yekeeeeeeeeeeeeeeeeeee?


Bah; Ye, dia peluk babah tadi sebab sedih Shikin takde.





Alaa, berair mata aku babah aku cakap macam tu. Tsk tsk. Rupenya mak aku tuh ego tamau cakap "Love you too". Haha. Okay, now I know she loves me! Awwww.







Shikin, kau kene buat OT banyakbanyak okay?
Belikan mama kau w.machine baru.







*Teringin Ayam Penyet tibe-tibe. Macam mana ni? Dem. Oh oh and yeah, kucing aku Baby Blindy dah selamat melahirkan 4 ekor anak. Aku jadik mak bidannnn. Tapi chuak punya mak bidan. Aku suruh Baby push push. Lepastu gabra tak hengat dunia. Lari sana lari sini amek benda. Penat weh T____T


22 Heart(s) Screaming.:

Anonymous said...

hahahaha comel doh mak u!

by d way,u cute.

kata kila said...

WAHHHH, beli kat kila PSP hahahahaha

NadNod said...

ego sikit je tu tak nak cakap i love you too ;D cepat2 kumpul duit. kasi washing machine dengan emas sekali :D

btw, congrats for the kittens! ;)

izwan said...

cute la.

ada kucing berapa ek0r?

Boyachilles said...

gamba ko yang sekerat tu kan, macam lisa surihani skit...tapi kalau dicantum lg sekerat, semestinya macam mak bidan...ha ha ha ///jgn mareee

Boyachilles said...

aku dah rectify link ko tu...sori yer

Anonymous said...

eeeeeeee tomeinyeeee..

Ieeko. said...

anon,

haha my mom mmg comel :D

Ieeko. said...

Kila,

wahhhh, nak PSP? walapeeeeekkkkkk. Nnt chikingg belikan okehhh *allah =.='*

Ieeko. said...

Nad,

Hahah, tu la pasal. Ego tak betempat aw.
Hiks. Okay, nak beli la nanti. Hihi.
Emas tu mcm berat sikit T____T



Aww thanks nad!

Ieeko. said...

Izwan,

Sekarang ada 6 :D

Ieeko. said...

Boyachilles,

Haha siot je en kau. Ekekekek, tkpela, Lisa Surihani tu lawa. Ada iras-iras pun kira CUN jugak ah kan. HAHAHAHA :D



Sure, no hal :)

Ieeko. said...

Anon,

ape yang comel?

Anonymous said...

ur mom rox! heeee

ayne said...

haha,ur mum dr dulu xberubah.rock memanjang.i like <3

babe,imissu.

tHekILLer~& said...

aku sokong boychilles.

muka k0 ni ader iras2 lisa siket..

tbaEk:)

Boyachilles said...

Ieeko, baca ni

http://kakimotong.blogspot.com/2010/06/azfarul-yang-bertuah.html

Boyachilles said...

Ieeko, ko baca ni

http://kakimotong.blogspot.com/2010/06/azfarul-yang-bertuah.html

Ieeko. said...

Anon,

Haha memang. Dia rock!

Ieeko. said...

ayne,

imyt :(

Ieeko. said...

The killer,

Wakakakaka, mana ada weh o_____O'

Lisa 20 juta kali ganda lagi cun!

Ieeko. said...

Boyachilles.

OKAY! :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space