Friday, August 7, 2009

Dunia ini berputar².







Hello korang,
Semakin lama semakin menyepi rakan² blog aku.
Kemana kah mereka?
Aku buntu.


Sekarang emosi aku tidak betul.
Agaknya kerana sakit kot?
Mungkin.
Alangkah bagusnya jikalau aku ada doctor peribadi,
Mungkin dia ada jawapannya kan?
Aku suka termenung sekarang.
Tak kira tempat mahupun masa.
Aku pantang duduk berseorangan,
Pasti emosi akan jadi kucar kacir (?),
Aku perlukan kawan disekeliling.
Hm.


Pernah tak korang jalan kat mana².
Lepas tu korang nampak this 1 old couple,
Dalam umur 70+ jalan² sambil pegang tangan?
Sweet kan?
Aku suka gila tengok orang macam tu.
Walaupun da tua, but sweet tu masih kekal.
Cinta tu tak kemana kata orang.
Aku selalu berdoa agar aku pun akan jadi macam tu suatu hari nanti.
Insyallah.


Sekarang ni,
Susah kita nak tau siapa sayang kita, siapa yang tidak.
Benar?
Sebab semuanya betopengkan syaitan.
Depan baik, belakang?
Hanya Allah sahaja yang tahu.
Bila kita di atas,
Orang dibawah dengki,
Tapi bila kita dibawah,
Mereka di atas,
Mereka mentertawakan kita.
Ape manusia la kan macam ni.
Tapi itu la, dah jadi lumrah alam.


Orang cakap,
" Yang pergi selalu nya adalah bukan yang terbaik untuk kita. Pasti yang lebih baik akan menyusul kemudian ".
Benar ke?
Hm, harapan aku sangat tinggi.
Moga² ape yang dibual²kan oleh orang semua adalah betul.
Sudah la Shikin,
Bukan semua benda kita nak, kita pasti dapat.
Tawakal je la.
Apa depan mata, amek.
Jangan dah takde baru menyesal kemudian hari.
Haih.
Ape tah la aku merepek ni.
Eee, tension sungguh emosi berserabut ni.
Dengan ditambahkan dengan mimpi yang pelik.
Hekelennnn.
Bikin aku panas je kan.



Betul ke ape yang kite mimpi selalunya akan terjadi sebaliknya?
Contohnya kalau kita mimpi kita dapat E untuk subject Math,
But end up, kita dapat A?
Macam tu?
Habis tu kalau aku mimpi bila besar aku jadi maid,
Then kenyataan nya aku kawin dengan orang kaya ke?
Macam tu?
Aahh, ni semua mainan syaitan.
Kan kawan²? :)


Dah la,
Kalau aku tulis lagi,
Makin merapu agaknya.
Selamat tinggal rakan².
Semoga mendapat mimpi² yang indah yang boleh mengukir senyuman di kala pagi ketika bangun tidur :)
Bye

4 Heart(s) Screaming.:

Just_najmiE said...

ieeko dear, get well soon..

I'm not gone, selalu baca ur posts tp kdg2 tak tau nk komen apa.. but whatever it is, keep writing k, coz ur life is interesting.. :)

oh, go see the doctor ok?.. ur health is important.. n mana tahu dpt jumpa doktor yg muda lagi segak bergaya.. hahaha.. (^^,)

QueenMIA said...

amin ieeko, i doakan utk u. smga berbhgia hendaknyeee yeee?

Mr Kaibba said...

hahah..
rakan2 blogger ada tgh bz kowt..
mcm shye..haha

Ieeko. said...

Thanks korang semua :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header Frame by Pixels and Ice Cream
Sponsored by Free Web Space